CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Rode bieten met mierikswortelroom

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Lente uitjes

  • 1 bos(sen) lente ui

Mierikswortelroom

  • 250 mililiter slagroom
  • 2.5 eetlepel(s) mierikswortel (uit potje b.v. Kuhne)

Rode bietenpuree

  • 250 mililiter appelsap
  • 125 gram fijne tafelsuiker
  • 600 gram gekookte rode bieten
  • benodigde peper en zout
  • 1 stuk(s) citroen, paar druppels sap

Rode bieten met mierikswortelroom Werkwijze

Bereiding:

 

Rode bietenpuree

Kook het appelsap en de suiker in tot stroop.

De bietjes heel fijn pureren en samenvoegen met de stroop en nu nog even doorkoken. Vocht moet verdampt zijn. Het moet een vrij stevig geheel worden.

Breng op smaak met peper en zout en een paar druppels citroensap.

Vul een spuitzak met deze bietenpuree. Zet in de koeling om af te koelen.

Mierikswortelroom

Slagroom stijf kloppen en de mierikswortel toevoegen. Proef het mengsel. De mierikswortel moet goed te proeven zijn, maar je hoeft er geen tranen van in je ogen te krijgen. Voeg desnoods nog wat mierikswortel toe.

Vul een spuitzak met de mierikswortelroom en leg in de koeling.

Lente uitjes

De lente uitjes in dunne ringen snijden

Serveren:

Gebruik champagneglazen Knip een puntje van de 2 spuitzakken om de champagneglazen zorgvuldig te kunnen vullen.

Doe onderin een laagje rood, dan een laagje wit en daarop de fijngesneden lente uitjes. Dit is een secuur werkje, want rood en wit mogen niet door elkaar lopen.

Serveer met een lange ijslepel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen