CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gefrituurde zeeduivel met sjalotjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 1 stuk(s) stokbrood (afbakken)

Saus

  • 150 gram plakken mager gerookt ontbijtspek
  • 250 gram sjalotten
  • 400 mililiter visfond
  • 150 mililiter witte wijn
  • 150 mililiter Noilly Prat
  • 400 mililiter slagroom (200+200)

Zeeduivel

  • 36 plak(ken) mager gerookt ontbijtspek
  • 800 gram zeeduivel
  • benodigde bloem
  • benodigde zout en peper

Gefrituurde zeeduivel met sjalotjes Werkwijze

Bereiding:

Zeeduivel

Snij de zeeduivel in 36 stukjes van ca 20 g.

Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de plakjes

spek gedurende een halve minuut. Haal het spek uit het water en spoel dit af

met koud water.

Wikkel rondom ieder mootje zeeduivel een plakje geblancheerd spek en zet dit vast met een cocktailprikker.

Bestrooi de mootjes zorgvuldig met een mix van bloem, peper en zout en hou ze apart.

Saus

Snijd het magere gerookte ontbijtspek in dunne reepjes. Pel de sjalotten

en snijd deze eerst in tweeën en daarna in halve ringen. Doe het spek in een

sauspan en bak dit uit op een zacht vuur zonder toevoeging van enig ander vet.

Voeg de gesneden sjalotten toe en bak deze even mee. Voeg de visfond, Noilly Prat en de

witte wijn toe en laat het mengsel tot de helft inkoken. Doe de 200 ml room erbij en laat het

mengsel nogmaals inkoken tot de helft en haal van het vuur.

Klop ondertussen de overgebleven 200 ml slagroom stijf.

Kort voor het uitserveren

Frituur de mootjes zeeduivel gedurende 2 tot 4 min op 180 °C.

Verwijder nu voorzichtig de cocktailprikkers.

Verwarm, indien nodig de saus een beetje op. Haal van het vuur en klop de geslagen

room erdoor. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de saus over de voorverwarmde borden en leg hierin de 3 gefrituurde

zeeduivelmootjes. Serveer met een stukje stokbrood.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen