CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gerookte biefstukjes met gembersaus en Stiltonkroketjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gembersaus

  • 9 bolletje(s) gember
  • 3 eetlepel(s) sinaasappelmarmelade
  • 100 mililiter rode wijn
  • 150 mililiter fond
  • 1 theelepel(s) tijm
  • 1 theelepel(s) gemberpoeder
  • 60 gram boter
  • 200 mililiter creme fraiche

Biefstukjes

  • 12 stuk(s) biefstukjes van ca. 65 gram

Garnering

  • 2 stronkje(s) gemsla

Stilton kroketjes

  • 350 gram kruimige aardappelen, gekookt
  • 75 gram Stilton, verkruimeld
  • 3 stuk(s) eieren hardgekookt gepeld en gehakt
  • druppel(s) worcestersaus (enkele)
  • benodigde bloem
  • 1 stuk(s) ei, losgeklopt
  • 3.5 eetlepel(s) paneermeel
  • benodigde zout en peper

Gerookte biefstukjes met gembersaus en Stiltonkroketjes Werkwijze

Bereiding:

Stilton kroketjes

Stamp de gekookte aardappelen zeer fijn. Meng er de verkruimelde kaas, het gehakte ei, de worcestersaus en zout en peper door. Verdeel het mengsel in 24 porties en vorm er kleine kroketjes van 2 ½ cm lengte van. Haal de kroketjes door de bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel. Zet ze 30 min. in de koelkast.

Frituur ze met 7 à 8 tegelijk goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.

Gembersaus

Hak de gemberbolletjes fijn en doe ze met de marmelade, de wijn, het fond, de tijm en het gemberpoeder in een pan en laat alles 10 min zachtjes inkoken.

Roer de crème fraîche door de saus en laat deze warm worden.

Biefstukjes

Bestrijk de biefstukjes met olie en rook ze ca 4 min.

Bak de biefstukjes kort voor het opdienen één min in de boter aan iedere kant even aan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Bestrooi ze met zout en peper.

Serveren

Leg op de voorverwarmde borden een bedje van sla. Schep daar wat van de warme saus over en leg de biefstuk erop. Leg de kroketjes er als een mes en vork naast.

Serveer de rest van de saus apart

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen