CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Rabarber soezen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Soezen

  • 175 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 150 mililiter water
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) eiwit

Rabarberroom

  • 500 gram rabarber
  • 50 gram suiker
  • 250 mililiter gehakte gember
  • benodigde zout
  • benodigde gemberpoeder

Garnering

  • 36 stuk(s) aardbeien
  • 200 gram chocolade (bitter)

Rabarber soezen Werkwijze

Bereiding:

Rabarberroom

Trek de haren van de rabarber en snijd de stengels in kleine stukken. Met 50 g suiker en een weinig water in een paar minuten tot moes koken. Eventueel met allesbinder wat binden.

Laat afkoelen.

De slagroom stijf kloppen en 2 el gehakte gember toevoegen. Uitgelekte rabarber toevoegen. Het geheel moet een stevige substantie worden. Op smaak maken met eventueel nog wat suiker, zout en gemberpoeder.

Soezen

Doe water, boter, suiker en een mespunt zout in een pan en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Goed roeren. Zet de pan op een middelhoog vuur en roer tot het mengsel in één massa loslaat van de pan. Haal de pan van het vuur.
Roer één voor één de eieren door het beslag en laat een zachte, glanzende massa ontstaan. Laat het beslag niet te slap worden.
Vul een spuitzak met een kleine, ronde spuitmond en spuit 1 ½ cm hoge bergjes op een beboterde bakplaat. Houd een flinke tussenruimte aan. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt eiwit. Bak de soezen in een op 220 °C voorverwarmde oven, gedurende ca 20 min tot ze goudbruin en in omvang verdubbeld zijn. Zet de oven uit en laat de soezen ca 10 min in een half geopende oven staan. Laat ze afkoelen.
Maak in de afgekoelde soezen als vulopening een klein gaatje in de onderkant en vul nu de soezen met de rabarberroom.
Garnering 
Was de aardbeien, maar laat de kroontjes eraan zitten. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat enigszins afkoelen. Doop de aardbeien in de lauwwarme chocolade en laat ze uitlekken.
Serveren
Schik op elk bordje een soes met 3 aardbeien en nappeer de resterende chocolade over het bord.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen