CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tikkagarnalen met mango-raita

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 60 mililiter zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) limoen (sap)
  • 1 stuk(s) kleine rode peper
  • 1 stuk(s) gember van 2 cm
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepel(s) garam masala (Indiase specerijenmengsel; te koop bij toko)
  • 0.75 theelepel(s) geelwortelpoeder (kurkuma, kunyit)
  • 24 stuk(s) grote rauwe garnalen, op het staartje na gepeld, darmkanaal verwijderd
  • 250 mililiter Griekse yoghurt
  • 1 bos(sen) munt
  • 2 stuk(s) mango's
  • benodigde zout
  • 24 stuk(s) satéprikker

Tikkagarnalen met mango-raita Werkwijze

Bereiding:

Week de satéprikkers 30 minuten in water. Pers de limoen uit. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij grof. Rasp de gember en hak de knoflook fijn.

Pureer de olie, 2 ½ el limoensap, rode peper, gember, knoflook, mestpunt zout en specerijen in een blender.

Doe het mengsel met de garnalen in een plasticzak, schud om de garnalen te bedekken en marineer 30 minuten in de koelkast.

Rijg de garnalen aan de satéprikkers.

Hak 2 ½ el munt. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes

Meng de yoghurt, munt en mango (=raita). Bewaar wat mango voor de garnering.

Zet de raita apart.

Verhit de grillpan (of barbecue) op hoog vuur. Rooster de garnalen in 2 minuten aan alle kanten lichtbruin en gaar.

Serveren:

Leg 2 spiesjes op het bord, leg een bergje raita er naast en garneer met wat mango en een takje munt.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen