CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kipsalade met gekruide vijgen en buffelmozzarella

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 12 schijfje(s) citroen (groot)

Gekruide vijgen

  • 220 gram kristalsuiker
  • 375 mililiter rode wijn
  • 125 mililiter balsamico azijn
  • 1 stuk(s) kaneelstokje
  • 6 stuk(s) kardemonpeulen
  • 6 stuk(s) peperkorrels
  • 2 stuk(s) steranijs
  • 1 stuk(s) gember van 2 cm, in dunne plakjes
  • 12 stuk(s) verse vijgen

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilets
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 24 stuk(s) boccolini (kleine bolletjes mozzarella
  • 12 plak(ken) prosciutto, in stukken gescheurd
  • 100 gram rucola
  • benodigde zout en peper

Kipsalade met gekruide vijgen en buffelmozzarella Werkwijze

Bereiding:

Gekruide vijgen

Verhit voor de gekruide vijgen alle ingrediënten, behalve de vijgen, in een pan op middelhoog vuur. Laat 10 min. zachtjes koken, voeg de vijgen toe en laat nog 3 min. zachtjes koken, of tot de vijgen een beetje zacht zijn.

Neem de vijgen met de schuimspaan uit de pan en zet ze apart.

Zet de pan terug op het vuur en laat het vocht inkoken tot ongeveer 250 ml.

Neem van het vuur, zeef en laat afkoelen. Leg de vijgen nog even in de afgekoelde siroop.

Neem voor het serveren de vijgen uit de siroop en halveer ze.

Kipsalade

Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en bak de filets op middelhoog vuur.

Bak de kip in 8-10 minuten aan alle kanten bruin tot de kip gaar is

Snijd de kipfilets in repen, halveer de bolletjes mozzarella.

Serveren:

Zet 12 borden klaar.

Leg op elk bord wat rucola. Verdeel de stukjes kip, vijgen, prosciutto en mozzarella over de borden. Bestrooi licht met zout en peper en besprenkel het geheel met de gekruide vijgensiroop. Garneer met een schijfje citroen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen