CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Lamskoteletten met limoen en mangochutney

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 1 stuk(s) witte ui, in heel dunne ringen, 5-10 minuten geweekt in koud water
  • bos(sen) korander (takjes voor garnering)

Mangochutney

  • 2 eetlepel(s) olijfolie, extra vierge
  • 1 theelepel(s) zwart mosterdzaad
  • 2 stuk(s) mango's van totaal 600 gram vruchtvlees, in blokjes gesneden
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 stuk(s) rode chilipeper, gehakt
  • benodigde limoensap
  • benodigde zout

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) olijfolie, extra vierge
  • 1 stuk(s) limoen (sap)
  • 1 stuk(s) groene chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 theelepel(s) gemberwortel, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel(s) garam masala
  • 1 theelepel(s) geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 theelepel(s) geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 12 stuk(s) lamskoteletten
  • benodigde zout en peper

Lamskoteletten met limoen en mangochutney Werkwijze

Bereiding:

Lamskoteletten

Doe 1 el limoensap en de overige ingrediënten, behalve de koteletten in een kom en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper, wentel dan de koteletten erdoor en zorg dat het mengsel elk plekje van de kotelet bedekt. Laat minimaal een half uur marineren.

Verhit een grillpan voor op hoog vuur.

Laat overtollige marinade van de koteletten lekken. Gril ze 2 minuten aan elke kant in de grillpan tot de koteletten van buiten licht geschroeid zijn, maar van binnen nog roze.

Houd de koteletten warm in aluminiumfolie.

Mangochutney:

Verhit de olijfolie in een middelgrote steelpan, voeg het mosterdzaad toe en roer tot de zaadjes beginnen te springen. Roer er de blokjes mango, suiker, chilipeper en zout naar smaak door.

Laat op een middelhoog vuur, af en toe roerend, 15 minuten koken tot de chutney stroperig wordt. Voeg 1 el limoensap toe, controleer de smaak en laat afkoelen.

Serveren:

Verdeel de koteletten over de borden. Leg op elk bord een takje koriander en enkele ringen witte ui. Verdeel de mangochutney.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen