CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Ossenhaas in kruidenkorst met gemarineerde kerstomaatjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gemarineerde tomaten

  • 500 gram kerstomaten
  • 125 mililiter witte balsamico azijn
  • 250 mililiter olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 stuk(s) sjalotten, in plakjes
  • 4 eetlepel(s) Herbes de Provence
  • benodigde zout en peper

Garnering

  • 100 gram slablaadjes

Aioli

  • 2 stuk(s) eierdooier
  • 5 tenen knoflook, geraspt
  • 1 theelepel(s) witte balsamico azijn
  • benodigde zout
  • 175 mililiter olijfolie

Ingrediënten

  • 6 stuk(s) Herber de Provence
  • 700 gram ossenhaas
  • 60 mililiter olijfolie
  • 4 eetlepel(s) zwarte olijventapenade
  • benodigde zout en peper

Ossenhaas in kruidenkorst met gemarineerde kerstomaatjes Werkwijze

Bereiding:

Gemarineerde tomaten

Snijd voor de gemarineerde tomaten een klein kruis in de onderkant van de tomaten.

Blancheer ze 5-10 seconden in kokend water. Laat ze uitlekken en leg ze 30 seconden in ijswater. Verwijder direct de velletjes en doe de tomaten in een kom.

Verwarm de balsamico, olie, knoflook, sjalot en de herbes de Provence 2 minuten in een pan op middelhoog vuur. Peper en zout de tomaten. Schenk het mengsel over de tomaten. Laat minimaal 2 uur marineren.

Ossenhaas

Verwarm de oven op 180°C

Verdeel de herbes de Provence over een vel bakpapier.

Bestrijk de ossenhaas met 40 ml olie, bestrooi met zout en peper en rol het vlees door de kruiden. Verhit de rest van de olie in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Braad de ossenhaas in 3-4 minuten aan alle kanten bruin. Zet 20 minuten in de oven voor rosé, of gaar het vlees naar eigen wens. Laat het vlees 5 minuten rusten.

Aioli

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng de eierdooier, de knoflook,

de balsamico azijn en wat zout in de blender en schenk, terwijl de machine draait, geleidelijk de olijfolie bij tot er een dikke crème ontstaat.

Roer de aioli los met 1-2 eetlepels water tot hij vloeibaar is.

Serveren:

Bestrijk elk bord met een beetje tapenade. Leg op elk bord een bedje van slablaadjes.

Snijd de ossenhaas in 12 plakken en leg ze elegant op het bedje van slablaadjes. Schep er wat van de gemarineerde tomaatjes naast en besprenkel met de aioli.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen