CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Salade met blauwe kaas en walnoten met druivendressing

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Druivendressing

  • 200 mililiter druivensap (rood)
  • 2 eetlepel(s) balsamico azijn
  • 100 mililiter walnotenolie
  • 2 mililiter grove mosterd
  • benodigde zeezout, zwarte peper

Ingrediënten

  • 200 gram waterkers of veldsla
  • 200 gram gemengde jonge sla
  • 300 gram blauwe druiven (zonder pit) gehalveerd
  • 150 gram gorgonzola dolce of andere milde blauwe kaas, grof gehakt
  • 75 gram walnoten, geroosterd, fijn gehakt

Salade met blauwe kaas en walnoten met druivendressing Werkwijze

Bereiding:

Doe voor de druivendressing het druivensap in een kleine steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur lager en laat en laat 6 minuten zachtjes koken tot het sap voor de helft is ingekookt. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.

Klop het druivensap, de azijn, de olie en mosterd door elkaar en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Doe de sla, druiven, gorgonzola en walnoten in een kom. Voeg driekwart van de druivendressing toe en schep door de salade.

Serveren:

Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de rest van de dressing.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen