CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Mini omeletjes met gerookte zalm

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 0.25 bos(sen) bieslook
  • 100 mililiter slagroom
  • benodigde poffertjespan
  • 2 stuk(s) eieren + 4 eidooiers
  • benodigde peper en zout
  • benodigde olie om in te vetten
  • 2 stuk(s) vast kokende aardappelen
  • 1 pot(ten) zalmeitjes
  • 4 eetlepel(s) creme fraiche
  • 500 gram gerookte zalm
  • 1 stuk(s) citroen

Mini omeletjes met gerookte zalm Werkwijze

Bereiding:

Snijd de aardappel in heel fijne brunoise (blokjes) en blancheer ze.

Maak op smaak en vermeng met de crème fraîche, de helft van de zalmeitjes en de fijngehakte bieslook.

Kluts de eieren met de slagroom en wat peper en zout, vet de poffertjespan in en vul de kuiltjes tot net onder het randje. Bak de omeletjes aan een zijde op laag vuur zodat ze een platte kant houden en in het midden nog een beetje vochtig zijn. Haal uit de pan en leg op het omeletje wat aardappel-bieslooksalade en leg er een ander omeletje bovenop.

Maak zo 24 torentjes (zet tijdelijk vast met een cocktailprikker)

Verdeel de zalm in 12 porties sprenkel er wat citroensap over en royaal peper.

Serveren:

Maak een lange smalle streep zalm op een bord met aan het begin en eind een omelet torentje.

Garneer met sprieten bieslook en de overgebleven zalmeitjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen