CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gevulde scampi op een groen pannenkoekje, met limoenboter

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnalen

  • 24 stuk(s) grote rauwe garnalen zonder kop en schil
  • 150 gram geitenkaas(rolletje)
  • 12 plak(ken) Ganda ham
  • benodigde olijkfolie

Limoenboter

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 stuk(s) limoen (zestes)
  • 1.5 theelepel(s) limoensap
  • 0.25 theelepel(s) zout
  • 0.5 theelepel(s) witte peper
  • 1 eetlepel(s) fijn gesneden verse koriander
  • 1 teen knoflook geperst
  • 0.25 theelepel(s) Chilivlokken
  • 12 toefje(s) veldsla

Pannenkoekjes

  • 250 gram spinazie
  • 110 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel(s) bakpoeder
  • 1 stuk(s) ei
  • 1 stuk(s) eiwit
  • 50 gram boter
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 1 theelepel(s) gemalen komijnzaad
  • 150 mililiter volle melk
  • 6 stuk(s) middelgrote bosuitjes, in dunne ringen gesneden
  • 2 stuk(s) verse chilipepers, in dunne ringen gesneden
  • benodigde olijfolie

Gevulde scampi op een groen pannenkoekje, met limoenboter Werkwijze

Bereiding:

Warm de borden voor.

Garnalen

De garnalen heel kort maar krachtig aanbakken in olijfolie.

Laten afkoelen en in de lengte doormidden snijden.

Vullen met geitenkaas en omwikkelen met de op maat gesneden Ganda ham

Vlak voor het opdienen de garnalen nog even aanbakken of onder de salamander leggen.

Pannenkoekjes

Laat de gewassen en uitgelekte spinazie in een pan slinken, giet af in een zeef, laat afkoelen en knijp met de handen het vocht eruit. Hak grof en houdt apart.

Doe het bakmeel met bakpoeder, het ei, gesmolten boter, zout, komijn en melk in een grote mengkom. Klop alles tot een glad mengsel. Roer er met een vork de in dunne ringen gesneden bosui en chilipeper en spinazie door.

Klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag.

Bak er in de olie 12 pannenkoekjes van. Ongeveer 2 min. per kant tot ze een mooie goudgroene kleur hebben. Leg ze op keukenpapier en houd ze warm.

Limoenboter

Doe de boter in een kom en klop hem met een houten lepel tot hij zacht en romig is

Roer er de rest van de ingrediënten door.

Stort de boter op een stuk plasticfolie en vorm het tot een rol draai de uiteinden dicht en laat opstijven in koeling.

Serveren:

Leg op het pannenkoekje een schijfje limoenboter (eventueel een klein puntje limoen), veldsla en de gevulde garnalen.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen