CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gevulde varkenshaas "Wellington" en ovenaardappels met rucola

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Oven aardappels met rucola

  • 600 gram Roseval aardappelen
  • 3 teen knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 mililiter slagroom
  • 12 stuk(s) halfgedroogde tomaatjes
  • 100 gram rucola
  • 60 gram pijnboompitten
  • benodigde peper en zout

Vulling

  • 250 gram broodkruim
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 12 stuk(s) halfgedroogde tomaatjes uit olie
  • 1 theelepel(s) Herbes de Provence
  • 60 gram pijnboompitten
  • 60 gram pecorino kaas, geraspt
  • 80 gram rozijnen
  • benodigde peper en zout

Varkenshaas

  • 1200 gram varkenshaas
  • 8 plak(ken) bladerdeeg
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 50 gram boter
  • 2 stuk(s) eierdooiers, losgeklopt

Gevulde varkenshaas "Wellington" en ovenaardappels met rucola Werkwijze

 

 

Bereiding:

Varkenshaas

Verwarm de oven voor op 200 °C

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Steek een goed schoongemaakt aanzetstaal in de lengte door het stuk vlees en draai het rond zodat je een ca. 1 ½ cm. brede opening krijgt. Bestrooi met peper en zout.

Vulling

Wel de rozijnen in lauw water.

Snipper de sjalotten en bak ze goudbruin, rooster de pijnboompitten en snijd de tomaatjes klein. Meng nu met het broodkruim en de overige ingrediënten van de vulling en controleer op smaak. Vul het vlees met uw vingers.

Vervolg varkenshaas

Bak het vlees in de boter snel rondom mooi bruin, neem uit de pan en laat afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit, zo groot dat de varkenshaasjes er in de lengte in ingepakt kunnen worden.

Smeer de mosterd en eventueel het restant van de vulling over het deeg.

Leg het vlees er op met de dunnere uiteinden over elkaar, rol het stevig op, bestrijk de randen met water en druk het goed aan.

Leg het met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk met de eierdooiers en bak het ca. 20 min in de voorverwarmde oven.

Laat op een warme plaats even rusten en snijd vlak voor het opdienen in 12 plakken.

Ovenaardappels met ruccola

Verwarm de oven voor op 200 °C

Fruit de in plakjes gesneden knoflook in de olie, haal van het vuur en schenk de slagroom erbij.

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in grove stukken.

Leg ze in een ovenschaal en schenk de room erbij.

Bestrooi met peper en zout en dek af met aluminiumfolie.

Zet 20 min in de oven, haal dan de folie er af en voeg de kleingesneden tomaatjes toe laat ze nogmaals 20 min in de oven een knapperig randje krijgen.

Rooster de pijnboompitten.

Schep kort voor het opdienen de rucola er door en strooi op het bord de pijnboompitjes er over.

Serveren:

Plaats een plak varkenshaas rechtop in het midden van het bord.

Schik de aardappelen er omheen.

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen