CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kabeljauwfilet met groente

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Aardappelen

  • benodigde Cognac
  • benodigde nootmuskaat
  • scheutje(s) witte truffel
  • benodigde honing
  • 50 gram boter
  • benodigde zout
  • 500 gram aardappelen (vastkokend)
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • benodigde witte peper
  • 100 mililiter room

Garnituur

  • 12 stuk(s) peterseliekroontjes
  • 4 stuk(s) tomaten
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 stuk(s) winterwortel

Kabeljauw

  • benodigde olijfolie
  • benodigde zout en peper
  • 12 stuk(s) kabeljauw met vel van 60 gram
  • benodigde gezeefde bloem

Kalfsjus

  • benodigde ijskoude boter
  • 750 mililiter kalfsfond
  • 35 mililiter balsamicoazijn

Kabeljauwfilet met groente Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de borden. Verwarm de oven voor op 180 C°.

Aardappelen

Boen de aardappelen schoon. Kook ze in de schil en spoel ze daarna koud af. Pel de aardappelen en snijd ze grof. Meng de room, truffelolie, boter, mosterd, zout, witte peper en nootmuskaat door elkaar en vermeng dit voorzichtig met de aardappelen. Houd ze warm.

Kalfsjus

Kook de kalfsfond in tot 250 ml. Voeg de balsamicoazijn toe en monteer de saus met de ijskoude boter. Parfumeer deze saus met wat cognac en wat honing. Bind de saus zo nodig iets. Breng op smaak met zout en peper en houd ze warm.

Garnituur

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in julienne en zet koud weg.

Steek met een kleine parisienne-boor bolletjes uit de courgette en de winterwortel.

Kook deze groenten apart beetgaar in wat gezouten water en houdt ze warm.

Kabeljauw

Kruid de kabeljauwstukjes licht met zout en witte peper en haal ze door de gezeefde bloem Klop de overtollige bloem af.

Bak ze in een hete pan in de olijfolie op de velzijde aan en plaats ze dan ca. 5 min in de voorverwarmde oven.

Serveren:

Schep de aardappelen in een kleine ring in het midden van de warme borden.

Plaats de kabeljauw met de velkant naar boven op de aardappelen en giet er de kalfsjus omheen. Garneer de borden met de reepjes tomaat, de courgette- en wortelbolletjes en een peterseliekroontje.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen