CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Heldere bouillon met cantharellen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Seranoham

  • 200 gram Seranoham in dunne plakjes

Bouillon met cantharellen

  • 400 gram cantharellen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 stuk(s) sjalotten
  • 1000 mililiter wildbouillon
  • 5 eetlepel(s) bieslook
  • 12 sneetje(s) wit casinobrood
  • benodigde gezouten boter

Heldere bouillon met cantharellen Werkwijze

Bereiding

Serranoham

Verwarm de oven voor op 110 C°

Bedek een bakplaat met vetvrijpapier. Leg daarop de plakjes Serranoham. Laat wat tussenruimte tussen de plakjes. Dek de plakken af met vetvrijpapier en zet een uurtje in de oven tot ze mooi krokant zijn.

Bouillon met cantharellen

Verwarm de soepborden of –kommen voor.

Borstel de cantharellen goed schoon.

Snijd met een scherp mesje een stukje van de onderkant af en schraap van de steeltjes de ongerechtigheid af. Snijd de cantharellen in mooie gelijke stukken.

Snijd de ham in dunne reepjes.

Verhit de olie in een hapjes pan en fruit hierin de gesnipperde sjalotten zachtjes circa 2 min.

Voeg de cantharellen toe en bak ze in circa 5 min op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

Breng de bouillon aan de kook en breng hem op smaak met zout en peper.

Snij de korsten van het brood en rooster het.

Serveren:

Snijd het geroosterde brood schuin door het midden en zet het met wat gezouten boter op tafel.

Verdeel de cantharellen over de warme soepkommen/-borden, schenk de bouillon erop. Verdeel er op ´t laatst de gedroogde ham en de fijngeknipte bieslook over.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen