CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Doel om bestaande chefs/souschefs en toekomstige chefs/souschefs op te leiden naar het chef-diploma van Cuisine Culinaire Nederland

  • Om een brigade te kunnen aansturen en het coachen van de brigadeleden tijdens een kookavond.
  • Verbreding van algemene kennis om het koken op een hoger niveau te brengen binnen de vereniging CCB-DZP en Rijnmond.
  • Kennis overbrengen van allerlei oude en moderne kooktechnieken en bereidingshandeling van producten in de ruimste zin van het woord.

Middels een cursus van ca. 10 keer op een zaterdagochtend in onze kookstudio te Barendrecht/Vlaardingen. Voor het examen wordt er eenmaal op een hele zaterdag geoefend met het bereiden van het eigen opgestelde en door CCN goedgekeurde examenmenu. De meesten oefenen ook thuis nog een of twee keer met het bereiden van het examenmenu voor familie/vrienden.

Einddoel van de deelnemer(s) is te komen tot het afleggen van een examen bestaande uit de bereiding van een 4 gangenmenu voor 4 personen volgens het examen reglement van CCN binnen 7 uur.
De opleiding wordt afgesloten met een examen waarin de deelnemers een eigen samengesteld menu van een 4 gangen, dit schriftelijk voorbereiden inclusief tijdsplanning en het bereiden met hulp van een hulpkok. De vaardigheden, opmaak en smaak worden beoordeeld door een externe jury van CCN.

Deelnemers dienen minimaal 7 keer aanwezig te zijn en dienen zich bij verhindering per e-mail af te melden bij Andre Vogel.

Frequentie van de cursusochtenden is eens per 2 weken op een zaterdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur - gedurende ca. 3 maanden - totaal 9 bijeenkomsten wisselend in de kookstudio gelegen aan de Stockholm 6 te Barendrecht of Mercuriusstraat 25, 3133 EM Vlaardingen. 

De cursuskosten en kosten voor het examen bedragen voor de deelnemers ca. 250,— per deelnemer, waarvan de CCR per deelnemer (maximaal 5 per jaar) 100,— voor haar rekening neemt.
Dit is exclusief de duurdere ingrediënten van de 'technieken/bereidingen' van bijvoorbeeld vlees en vis tijdens de cursus.
Verder zijn alle ingrediënten voor het proefkoken van het examenmenu voor 4 personen en het bereiden van het examenmenu voor 4 personen en (afhankelijk van of kandidaat dit zelf wil) het oefenen/proefkoken - ook van het examenmenu - thuis voor familie/vrienden voor rekening van de deelnemer.

Opgeven voor het examen kan via ons secretariaat CCR secretariaat.
Aanvullende informatie vind u op:  http://cuisine-culinaire.nl/informatie-over-de-examens/