CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


 • Puur natuur
  Puur natuur
 • Zonder inspanning geen resultaat
  Zonder inspanning geen resultaat
 • Producten van het seizoen
  Producten van het seizoen
 • Koken met passie
  Koken met passie


De Cuisine Culinaire Rijnmond (CCR) is in 1982 opgericht door enkele kook-enthousiasten en inmiddels uitgegroeid tot een kookclub met ruim tweehonderd leden. Dit bestand wordt gevormd door mannen en sinds 1999 ook vrouwen, die het koken als hobby beschouwen.

De CCR maakt als zelfstandige vereniging deel uit van de landelijke Cuisine Culinaire Nederland (CCN), waarbij nog zestien andere verenigingen zijn aangesloten. De CCN is op haar beurt aangesloten bij de Conféderation Internationale Culinaire.

De CCR is onderverdeeld in diverse brigades en kookt Frans en Italiaans georiënteerde menu's.
De menu's, inclusief de bijpassende wijnen, worden maandelijks door onze menucommissie samengesteld. Ook worden er thema-avonden georganiseerd, waarbij een bepaald land centraal staat. De leden zijn ingedeeld in vaste kookgroepen (brigades) van 12 tot 15 leden die eens per maand, in onze eigen verenigingsruimte aan de Mercuriusstraat 25 te Vlaardingen, het maandmenu koken.

Tijdens de kookavond heeft de "Chef" de leiding, deze deelt de taken uit en bewaakt het tijdschema, wie wat gaat bereiden. Nu denkt u meteen aan professionals, maar niets is minder waar. De chefs en hun assistenten zijn gewoon leden, die misschien wat meer ervaring hebben. Omdat het ene gerecht meer tijd kan vergen, dan het andere, zijn er altijd leden, die minder te doen hebben. Zij assisteren dan weer degenen, die wat meer hulp kunnen gebruiken. Zo worden tegelijkertijd ervaringen uitgewisseld en vaardigheden bijgebracht. Naast het bereiden van de gerechten wordt ook de tafel volgens de regels gedekt: het juiste bestek op de juiste plaats, de servetten gevouwen en de wijnglazen op hun plek.

De avonden beginnen, afhankelijk van de afspraken binnen de brigades,  rond 17.30 uur en eindigen wanneer alles is opgeruimd rond 23.30 uur. De middagbrigades koken in de regel vanaf 11.00 uur tot circa 17.30 uur.

De leden zijn op de kookavond professioneel gekleed: blauwe ruitjesbroek (alleen voor de mannen), koksbuis met zwarte knopen, voorschoot en halsdoek. Na het koken wordt er gezamenlijk gedineerd, afgewassen en opgeruimd.

Onze verenigingsruimte is uitsluitend toegankelijk voor de leden en aspirant-leden.
Per jaar worden per kookgroep 12 kookavonden gehouden. Het lidmaatschap van de CCR staat open voor hen die niet beroepsmatig verbonden zijn met de culinaire kunst en de leeftijd van 21 jaar bereikt hebben. Er zijn heren- en dames-brigades maar ook enkele gemengde brigades.

Wilt u aanvullende informatie? Klik hier.

Klik hier voor de Bestuursleden