Beleg de bodem van de springvorm van 28 cm met bakpapier en vet de randen in met de boter. Hak de walnoten, amandelen en pure chocolade in kleine stukjes( geen gruis!!) en houd apart. Splits de eieren. Klop met handmixer de eidooiers, kokosbloesemsuiker en vanille-extract een schuimig eidooiermengsel. Klop eveneens met een handmixer de eiwitten met snufje zout tot stijve pieken. Spatel dit voorzichtig door het schuimige eidooiermengsel.
De gehakte noten en gehakte chocolade in 4 keer er voorzichtig door heen scheppen en dan meteen in de springvorm gieten. Gebruik een spatel om de bovenkant mooi glad te krijgen en bak de taart in 25 min in het midden van de voorverwarmde oven. Haal hem uit de oven en laat volledig afkoelen. Wanneer de taart op kamertemperatuur is royaal bestrooien met 2 el poedersuiker, de 4 el geraspte kokos en de chocolade vlokken
Snijd 12 mooie punten.
Slagroom
Klop de slagroom met 1 el poedersuiker op.
Serveren:
Neem een rond bord, zet hierop een punt chocolade taart op kamertemperatuur en garneer met een royale toef slagroom en de partjes sinaasappel.
Notities
WIJNSUGGESTIEAlvaro Domeq Via 98, Pedro Ximinez, Jerez -Spanje