500mlslagroomiets slagroom achterhouden om de maizena in te roeren
200mlkokosmelk
20gboter
20gbloem
1strode chili peper
3stlimoenen.
1elmaizena
1pak kroepoek naturel bv Conimex
peper en zout
Instructies
Bereiding:
Verwarm de witte vierkante bakjes voor in de warmhoudkast.
Snij de uien fijn, was de limoenen en rasp zestes van de 3 limoenen en pers de limoenen uit. Verwijder zaad en lijsten van de chilipeper en snijd fijn.
Bak de fijngesneden uien glazig in de boter en doe daarna de bloem er bij. Dan de groentebouillon, de kokosmelk en het limoensap toevoegen en 5 min laten koken en dan de room er door roeren.
De schoongemaakte chili fijnsnijden en naar smaak (afhankelijk van de scherpte) toevoegen samen met de limoenzestes. Nog eens 5 min laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Van het vuur halen.
De soep met de staafmixer pureren. Zeven in een schone pan. Weer aan de kook brengen en de met room aangelengde maizena toevoegen en even laten binden.
Serveren:
Gebruik de witte vierkante bakjes en plaats ze met de soep op een rechthoekig wit bord en serveer met kroepoek.