Verdeel de coquilles over de 12 schaaltjes. Pers er het citroensap over.
Saus
Hak de peterselie fijn en zet wat apart voor de garnering. Snijd de uien en ham in blokjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Fruit de ui en ham ca.10 min tot de ui volledig gaar is. Giet de wijn erbij en laat ca.5 min. inkoken. Schep er de pimentón dulce, cayennepeper, kaneel en 8 el bladpeterselie door. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Schep de saus over de coquilles en bestrooi met Pankobroodkruim, sprenkel er wat olijfolie over en zet 15 min in de voorverwarmde oven tot de saus borrelt en het kruim goudbruin is.
Garnering:
Snijd 24 sneetjes van het zuurdesemstokbrood.
Serveren:
Plaats ovenschaaltje op een rond bord en serveer met 2 sneetjes zuurdesem stokbrood en garneer met bladpeterselie.