Meng de ingrediënten voor de bouillon en maak deze goed heet, tegen kookpunt aan.
In Oostenrijk is deze bouillon altijd aan de zoute kant. Maar daar is een ieder vrij in.
Flensjes
Meng de bloem, eieren en water met een snuf zout tot een dik beslag.
Bak hiervan 3 dunne flensjes. Laat deze afkoelen (niet in koeling). Snijd dan de flensjes doormidden en rol ze in de lengte op. Vervolgens in heel dunne reepjes snijden.
Stokbrood
Snijd 12 sneetjes van het volkoren stokbrood.
Liptauersmeersel
De kwark met de zure room, mosterd en zeer zachte boter in een kom goed glad roeren, mogen geen klontjes meer in zitten.
De ui, de paprika, de augurken in zeer kleine stukjes snijden. De kappertjes fijnhakken. De knoflook uitpersen. Dit alles door de kwark/room massa roeren. Alles goed op smaak brengen met peper en zout. En dan tot gebruik in de koelkast zetten.
Garnering
Snipper de bieslook en hak de peterselie fijn en houd apart.
Serveren:
Gebruik de zwarte lange borden en zet hierop de voorverwarmde soepkommen. Verdeel de dun gesneden reepjes flens over de kommen en giet hierop de bijna kokende runderbouillon. Strooi hierover dan een ½ el fijngesnipperde bieslook.
Besmeer een dun sneetje stokbrood ruim met de Liptauer en leg naast de soepkom, bestrooi dit met de fijngehakte peterselie en klein beetje paprikapoeder.