Verdeel de kippendijen in grove stukken. (vet niet verwijderen!!)
Ontvel de tomaten en snij ze in vieren. Was de paprika’s, verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snij ze in reepjes. Pel en snipper de uien en de knoflook.
Verhit 5 el olijfolie en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat ze glazig worden.
Voeg de stukken tomaat, de paprikareepjes, de kippenbouillon en laat het geheel ca 15 min zachtjes gaar stoven
Rijst
Was de rijst, laat goed uitlekken en fruit in 3 el olijfolie. Voeg 500 ml water toe en 2 tl zout.
Breng de rijst aan de kook, roer goed en laat in gesloten pan in ca 20 min gaar worden.
Roer het paprikapoeder door de rijst.
Serveren
Schep op elk bord een portie rijst en schik daarop de stukken kip met het tomaten/paprikamengsel. Serveer er wat stukjes stokbrood bij.
Notities
WIJNSUGGESTIECovila II Crianza, Rioja, Spanje Rioja