130mlsuikerstroop80 g suiker in 80 g water oplossen
1stsinaasappel50 ml
1blaadje gelatine
Koffiesiroop
250gsuiker
250mlwater
10goploskoffiestaafjes. Nescafe Azera espresso1,8 g per staafje te koop bij AH
Salade
3stavocado's
2stsinaasappel
1stlimoen
olijfolie
Kletskopje
80gpoedersuiker
45gboterwarm gesmolten
45gbloem
1elespresso oploskoffiestaafjes
15mlwater
Garnering
1doosje citroencress
Instructies
Passievruchtensorbet
Week het gelatineblaadje. Maak de suikerstroop. Laat het gelatineblaadje in 130 ml suikerstroop oplossen. Koel terug tot kamertemperatuur. Voeg dan sinaasappelsap en de passievruchtenpuree erbij en draai tot sorbetijs.
Koffiesiroop
Los de oploskoffie op in een beetje water. Kook water en suiker op totdat de suiker is opgelost. Voeg de oploskoffie erbij en laat paar min doorkoken. Laat afkoelen. Bij binden met 2 el aangelengde maizena. Laat afkoelen.
Salade
Sinaasappels en limoen zesten. Sinaasappels schillen tot op het vruchtvlees en vervolgens uitvliezen (gebruik scherp mes!), zodat je nette partjes krijgt. Sap opvangen. Limoen persen.
Avocado doorsnijden. Pit verwijderen en vruchtvlees eruit scheppen. Twee avocadoschillen schoonmaken om de koffiesiroop in te serveren. De avocado’s in partjes snijden, besprenkelen met limoensap tegen verkleuren en vervolgens in het sinaasappelsap leggen.
Kletskopje
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
Roer alle ingrediënten door elkaar tot een gladde massa. Zet ca.30 min in de koeling. Dan op een siliconemat 12 kleine hoopjes beslag leggen en met de achterkant van een lepel heel dun uitsmeren tot 12 mooie rondjes. Bak ze ca 10 min in de oven. Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de siliconemat.
Serveren:
Maak in een diep bord met de sinaasappelpartjes en de uit het sap gehaalde avocadopartjes een salade. Bestrooi met de limoen/en sinaasappelzestes. Leg er 1 of 2 bolletjes (afhankelijk van het formaat) sorbetijs op. Leg het kletskopje erop en garneer met de citroencress.
Overgiet dit gerecht aan tafel royaal met de koffiesiroop vanuit de avocadoschil.