12plakjeskalfsfricandeauniet te klein let op de maat!
75grucola
Garnering
1blik zwarte olijven zonder pitca 340 g
Instructies
Tomaten-camembertquiche
Verwarm de oven voor op 200 °C
Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de camembert in puntjes.
Bekleed de ingevette vorm (20-22cm) met het bladerdeeg.
Leg de tomaten met camembert op de deegbodem.
Klop de eieren los met de crème fraîche en de tijm. Schenk het eimengsel over de tomaat.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. gaar en goudbruin.
Laat de quiche afkoelen op kamertemperatuur.
Aubergine-rosbiefrolletje en muntsaus
Aubergines wassen. Uiteindes eraf snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden. (snijmachine). Plakken in vergiet met zout bestrooien en 10 min. laten staan. Knoflook persen.
Limoen persen. In vijzel blaadjes munt met de knoflook, vissaus en 3el olie tot gladde saus pureren. Muntsaus met limoensap, suiker en zout op smaak brengen.
Grillpan verhitten. Aubergines droogdeppen. Aubergines aan beide zijden dun met de rest van de olie bestrijken en in 2 porties in de grillpan goudbruin en gaar roosteren.
Geroosterde aubergineplakken op werkvlak uitspreiden Op elke plak een plakje rosbief leggen en met zout en gemalen peper naar smaak bestrooien.
Aubergineplakken stevig oprollen en met cocktailprikker vastzetten.
Rouleau van vitello tonnata
Pureer met de staafmixer (of keukenmachine) de uitgelekte tonijn met de mayonaise, de ansjovisfilets, de wijn en de helft van de kappertjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
Schep op elk plakje fricandeau een lepel tonijnmayonaise. Laat wat over voor de garnering.
Verdeel de rucola en pijnboompitten erover en rol de op.
Garneer de rolletjes met een dotje tonijnmayonaise, een paar kappertjes en versgemalen peper.
Garnering
Snij de olijven brunoise.
Serveren:
Zet 12 langwerpige witte borden klaar.
Leg in een mooie compositie de vitello tonnato, de tomaten-camembertquiche en het aubergine-rosbiefrolletje met een dotje muntsaus naast het rolletje en trek een streepje onder de gerechten met de fijngesneden olijven.