Verwarm de oven voor op 180 °C en zet 12 diepe soepborden in de warmhoudkast.
King prawns
Pel de king prawns en maak ze schoon (verwijder het darmkanaal over de rug). Hak de koriander en snijd de citroengrasstengel fijn. Roer dit in een schaal met 150 ml arachideolie.
Leg de king prawns in het mengsel en laat ca 30 min marineren en bak ze kort voor het uitserveren in een koekenpan met een scheutje olie.
Currysoep
Schil de appels, ananas en mango en snijdt alles brunoise. Snipper de ui en rasp de geschilde gemberwortel. Neem een grote soeppan. Giet hierin 50 ml arachideolie olie en zet op laag vuur. Voeg de currypasta en kerriepoeder toe en laat dit 5 min sudderen zonder dat het verkleurt. Voeg de gesnipperde uien toe en fruit deze. Voeg er dan alle vruchten en de gember toe. Zet het vuur iets hoger en laat ca 10 min rustig fruiten zonder te kleuren.
Blus af met gevogeltebouillon en kook in tot de helft. Voeg vervolgens de melk en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 15 min trekken op laag vuur. Hak ¾ van de basilicum en munt grof en voeg aan de soep toe. Laat 10 min trekken en passeer de soep roerend door een fijne zeef. Snipper de overgebleven munt en koriander fijn voor de garnering.
Paksoi
Snij de gewassen paksoi grof en roerbak in de wok met een scheutje olie.
Pikante twister
Rol het ontdooide bladerdeeg uit en snijd het in repen van 20 mm breed en 15 mm lang (ca 24 stuks. Bestrijk de deegrepen met de losgeklopte eidooier.
Strooi er dan wat maanzaad en zeezout over. Leg ze 15 min in de koelkast.
Draai de repen vervolgens een paar keer op (wokkel) en leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de twister 10 min in de oven en draai ze halverwege de baktijd om. Laat afkoelen.
Serveren:
Leg een plukje paksoi in een steker op het diepe bord, drapeer de gebakken king prawn erop, schenk erom heen de warme soep en bestrooi het geheel met wat gesnipperde munt en koriander. Zet in 2 hoge glazen de pikante twisters op tafel.
Notities
WIJNSUGGESTIEPico Maccario Estrosa, Italië- Asti -Mombaruzzo Piëmonte