Verwarm de oven voor op 200 °C en zet de borden in de warmhoudkast.
Vulling
De zuurkool goed laten uitlekken (gebruik de slacentrifuge) en de rookworsten zo nodig laten wellen en in plakken snijden Het rookspek in kleine dobbesteentje snijden en krokant bakken.
Snipper de uien en fruit ze in de boter (of in het spekvet) aan. Zodra dit klaar is de zuurkool, spek en de rozijnen toevoegen. Goed door elkaar mengen en op smaak brengen met de mosterd en peper en zout.
Strudel
Laat 14 plakjes bladerdeeg ontdooien en rol uit tot 2 lappen van 20 x 40 cm (voor 2 strudels!). Nauwelijks uitrollen, bladerdeeglap mag niet dun worden!!! Leg in het midden van de uitgerolde bladerdeegplakken een strook paneermeel, waarop later het zuurkoolmengsel wordt gelegd.
Aan de zijkanten van het bladerdeeg met een scherp mes of een pizzasnijder stroken van
ca 2 cm insnijden (tot aan het paneermeel). Het is de bedoeling dat de stroken aan beide zijden in elkaars verlengde liggen.
De in plakken gesneden rookworst in drie rijen dakpansgewijs op de paneerlaag leggen.
Leg daarop het zuurkoolmengsel (zorg ervoor dat er een beetje hoogte komt).
Eerst de uiteinden van het bladerdeeg naar binnen vouwen. Daarna de stroken schuinweg over elkaar leggen (een vlechtvorm).
De strudel met losgeklopt eigeel gemengd met wat water besmeren en ca 20 min bakken in de voorverwarmde oven.
Mosterdsaus
Kook de kippenbouillon tot de helft in en voeg mosterd en de room toe. Kook dan alles nog ca 5 min in en voeg tot slot eventueel nog wat peper en zout toe.
Ananas
Verwijder de boven- en onderkant van de ananas. Snij met ruime marge de schil van de ananas (van boven naar beneden) en verwijder de zwarte puntjes. Snij de ananas in plakken, verwijder de harde kern en snij in blokjes. Bak de blokjes met wat boter goudbruin.
Serveren:
Plaats de strudel op het voorverwarmde bord. Garneer met de gebakken ananasblokjes en de mosterdsaus