Zet 12 zwarte langwerpige borden in de warmhoudkast en verwarm de oven met bakplaat voor op 200 °C.
Asperges
Schil de asperges en verwijder de houterige onderkant. Blancheer ze 3 min in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken. Rol ze door de bloem en bak ze in ca 25 g boter zachtjes gaar in ca 6-12 min (afhankelijk van de dikte). Keer ze regelmatig.
Saus
Verhit de boter en fruit hierin de fijngesneden bosui (2 min), voeg de wijn toe en laat 1 min koken. Maak af met crème fraîche.
Kabeljauw
Verdeel de kabeljauw in 12 stukjes. Leg op de hete bakplaat een stuk bakpapier en leg daar de stukjes kabeljauw op. Bestrooi met zout en peper en zet de plaat ca. 6 min in de oven.
Garnering
Hak de peterselie fijn.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin.
Serveren:
Leg op elk bord 2 asperges en leg de vis links op de asperges. Schep de saus er over en garneer met de fijngehakte peterselie en geroosterde amandelen.
Notities
WIJNSUGGESTIEWeingut Leth Duett Veltliner en Riesling, Oostenrijk-Wagram