Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruschetta met geitenkaas, tomaat en salsa
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Gang
Amuse, Voorgerecht
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
2017, juli
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Ingrediënten
Ingrediënten :
12
takjes
koriander
12
takjes
peterselie
12
takjes
tijm
12
takjes
kervel
12
takjes
munt
12
takjes
dragon
36
sprieten bieslook
12
el
olijfolie
extra vergine
1
st
citroen
sap
3
el
witte balsamicoazijn
36
st
kerstomaatjes
3
st
verse geitenkaasjes
à 200 g
12
sneden meergranen brood
eivormig bruin brood
zout en peper
Instructies
Bereiding :
Trek de blaadjes van de kruiden, snijd alle kruiden met de bieslook, fijn.
Meng dit met de olijfolie, de balsamicoazijn en maak op smaak met een paar druppels citroen.
Snijd de tomaatjes in vieren, verwijder vocht en pitjes
Snijd het boerenbrood in 12 plakken en rooster de sneden goudbruin onder de salamander.
Verdeel de geitenkaas over de sneden brood. Leg de kwartjes tomaat erop en schep met een lepel de dressing op de tomaat.
Serveren:
Snijd de sneden door de helft en leg beide op een bordje.
Bestrooi de bruschetta, vlak voor het opdienen, naar smaak, met zout en peper.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Riondo Prosecco, Verona-Veneto -Italië