Schil de pastinaak en snij 500 g grof en 100 g in mooie dobbelstenen.
Schil knolselderij en snij grof. Schil de uien en snij grof. Pel de knoflook en hak fijn.
Verwarm 70 g boter in een soeppan en bak hierin de ui en 3 teentjes knoflook op laag vuur goudgeel en zacht. Voeg bouillon, 500 g grof gesneden pastinaak en knolselderij toe.
Laat ca. 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak.
Gekruide pastinaak
Verwarm op halfhoog vuur wat olijfolie en 30 g boter. Voeg anijspoeder, komijnpoeder en 100 g pastinaakblokjes toe. Bak zachtjes goudbruin ca. 8 min. bak de laatste minuten nog 1 knoflookteen mee. Breng op smaak.
Peterselieolie
Pureer in een keukenmachine of blender de peterselie zonder stelen, 75 ml. olijfolie en 1 teentje knoflook .
Serveren:
Schenk de soep in de voorverwarmde kommetjes, leg wat van de gekruide pastinaakblokjes in het midden, druppel wat olie over de soep en serveer met een soepstengel.
Notities
WIJNSUGGESTIECépages Oublies-Marsanne/Rousanne, Pays d’Oc -Frankrijk