Ga terug
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Clafoutis met druiven
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Gang
Dessert
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
2017, november
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Equipment
quichebakjes
Ingrediënten
Ingrediënten:
500
g
zoete druiven
zonder pit
50
ml
muskaatwijn b.v. Beaume de Venice
100
g
suiker
100
g
bloem
zout
5
st
eieren
boter
om in te vetten
poedersuiker
Instructies
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C
Snij de druiven doormidden en laat ze een uurtje marineren in de wijn. Zet koel
Meng suiker bloem, eieren en zout met garde of handmixer en laat 20 min. rusten.
Vet de quichebakjes in met boter.
Schep de druiven met een schuimspaan uit de wijn en leg ze in de bakjes.
Voeg het overgebleven vocht toe aan het beslag en meng nog een keer goed.
Giet het over de druiven, vul de quichebakjes en zet ze in de oven.
Laat de clafoutisbakjes in ca30 min. goudbruin worden.
Serveren:
Leg een papieren kantenkleedje op een rond bordje. Plaats hier het warme clafoutisbakje op en bestrooi ze met poedersuiker .
Notities
WIJNSUGGESTIE
Sauternes AC Cordier, Bergerac- Frankrijk