Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peren Spoom
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Gang
Amuse, Spoom
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
2017, december
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Ingrediënten
Ingrediënten:
4
st
stevige handperen
40
g
suiker
15
g
honing
10
ml
citroensap
1000
ml
appelcider
Instructies
Bereiding:
De peren schillen, in vieren verdelen en klokhuizen verwijderen.
Doe de peren met de suiker in een kleine pan en voeg zo veel water toe dat de peren bijna onderstaan.
Kook de peren zachtjes gedurende 30 min.
Neem de peren uit de pan en pureer ze samen met de honing, het citroensap en een beetje kookvocht in de keukenmachine. Draai er ijs van.
Serveren:
Doe in een champagneglas een klein bolletje perenijs en schenk er wat appelcider op. Serveer met een klein rietje.