Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sorbet van aardbeien
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Gang
Dessert
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
2016, april
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Ingrediënten
Ingrediënten:
600
g
aardbeien
houd 12 met kroontje apart
2
el
balsamico azijn
1
el
balsamico siroop
3
st
sinaasappelen
sap
125
g
fijne suiker
1
st
eiwit
stijfgeklopt
peper uit de molen
12
st
satéstokjes
Instructies
Bereiding:
Zet 12 champagneflûtes koud.
Los op een matig vuur de suiker in het sinaasappelsap op, laat afkoelen.
Pureer de aardbeien en voeg er de balsamico, sinaasappelsap en een paar draaien peper aan toe.
Draai er in de ijsmachine een stevig sorbet ijs van. Voeg halverwege het stijfgeklopte eiwit toe en laat verder meedraaien.
Prik de 12 aardbeien op de satéprikkers.
Serveren:
Doe 2 kleine bolletjes ijs in het gekoelde champagneglas en garneer met de aardbei op prikker.