Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes.
Breng de groentebouillon met de doperwten aan de kook en kook ze ca.2 min.
Voeg de klein gesneden bosui, de kleingesneden knoflook en de fijn gesneden peterselie plus de komkommer toe en kook nog 10 min zachtjes door.
Pureer met de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
Vlinderkoekje
Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dit uit tot een plak van 20 cm. hoog en 30 cm. breed.
Bestrooi het geheel met wat peper en zout en de geraspte Parmezaan.
Rol nu vanaf boven het bladerdeeg op tot halverwege en rol vanaf beneden het bladerdeeg op tot halverwege.
Snijd nu van deze dubbele rol plakjes van ½ cm. Leg de plakjes op een ingevet bakblik en bak ze gedurende 15 min af in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Crème fraîche
Klop de crème fraîche met de 60 ml witte wijn tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
Zorg dat de soep op temperatuur is en schep 1 grote opscheplepel in een diep bord. Schep
1 lepel crème fraîche in het midden van de soep en strooi wat garnaaltjes rondom de crème fraîche. Geef er een bladerdeegvlinder bij.