Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Makreeltartaar met korianderdressing en knoflookchips
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Gang
Voorgerecht
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
2015, februari
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Ingrediënten
Makreeltartaar
600
g
makreelfilet zonder huid
rauw en zeer vers
3
st
sjalotten
zout en peper
1 ½
el
olijfolie
Korianderdressing
4
el
sesamolie
2
tl
sesamzaad
2
tl
korianderzaad
2
el
sojasaus
6
takjes
verse koriander
Knoflookchips
10
tn
knoflook
100
ml
olijfolie
zout en peper
Garnering
100
g
veldsla
keukenpapier
ringvorm
Instructies
Makreeltartaar
Pel en snipper de sjalotten.
Hak de makreelfilet grof. Meng de sjalotten door de makreel en breng op smaak met olijfolie, zout en peper en proef!
Korianderdressing
Plet het korianderzaad in de vijzel.
Verhit de sesamolie in een pan en bak er ca. 2 min het sesamzaad en het korianderzaad in.
Neem van het vuur en roer er de sojasaus doorheen.
Pluk de korianderblaadjes van de takjes en hak ze grof.
Meng de gehakte koriander door de afgekoelde dressing. Proef de dressing op smaak.
Knoflookchips
Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
Verhit de olie in een wok en frituur er de knoflookplakjes goudbruin in.(Pas op voor verbranden, knoflook wordt dan bitter).
Schep de knoflookchips uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met wat zout.
Garnering
Was de veldsla en ontdoe ze van de steeltjes en laat goed uitlekken.
Serveren:
Maak in een ringvorm taartjes van de makreeltartaar en plaats in het midden van het bord
Verdeel de veldsla over de borden en druppel er de korianderdressing overheen. Maak af met de knoflookchips.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Pikes white mullet
Aromatische geur van zest, citrus en tropisch fruit. Frisse smaak, levendig, mineraal en veel tropisch fruit.