Zet 12 voorverwarmde borden met het CCR-logo in de warmhoudkast.
Kipfilets
Doe bloem met wat peper en zout erdoor gemengd op een bord en bebloem hiermee de kipfilets. De kipfilets mooi goudbruin bakken in de olie en boter in 10-15 min in een voldoende grote pan. Regelmatig keren. Haal de gebakken kipfilets uit de pan en houd warm onder folie in de warmhoudkast.
Tomatensaus
Snijd de champignons in kwarten of kleiner, afhankelijk van de grootte. Giet de olie uit de pan waarin de kipfilets gebakken zijn. Deglaceer de pan met de witte wijn. Kook tot de helft in. Voeg de knoflook en de champignons toe. Voeg de tomaten toe en druk ze fijn. Voeg de gebonden kalfsjus toe. Kook in tot een stevige saus. Maak af met zout en peper.
Spiegeleieren
Bak 12 spiegeleieren in de boter. Zet opzij in de warmhoudkast.
Rivierkreeftjes
Warm de rivierkreeftjes kort voor het uitserveren enkele min op laag vuur op in een pan met 1 el gesmolten boter.
Croutons
Steek met een vormpje 24 hartvormige stukjes uit het brood en bak deze bruin en droog in een pan met wat boter. Besmeer met een knoflookteentje.
Garnering
Hak de peterselie grof.
Serveren:
Trancheer elk van de 6 kipfilets in 8 plakken en leg telkens 4 plakken dakpansgewijs schuin midden op het bord (1/2 kipfilet per bord). Doe wat tomatensaus met champignons op de kip. Garneer elk bord met een spiegelei, 2 croutons en 3 rivierkreeftjes. Strooi wat grof gehakte peterselie over het geheel.
Serveer de rest van de tomatensaus met champignons apart in een sauskommetje erbij.