36stpimientos del piquilloglazen pot ( zoete pepers /paprika van ca. 7 cm)
90gboter
½strode ui
½stvenkelknol
4tlvenkelloof
3tenenknoflook
90gbloem
2elsherry-medium dry
250mlvolle melk
450gtonijn in olijfolie
70goude Manchegokaas
witte peper en zout
olijfolie om in te frituren
wat extra bloem om te paneren
Bierbeslag
125gbloem
1tlzout
cayennepeper
300mlSpaans bierof ander blond pils op kamertemperatuur
Garnering
3stcitroenen
Instructies
Bereiding:
Zet 12 kleine bordjes in de warmhoudkast.
Gevulde paprika’s
Laat de pimientos goed uitlekken en dep ze droog en zet opzij om verder te drogen.
Verhit de boter in een steelpan op laag tot matig vuur. Snijd de ½ ui en de ½ venkelknol zeer fijn en doe deze in de steelpan en laat ze onder af en toe roeren 15 min opstaan tot ze heel zacht zijn. Hak de knoflooktenen fijn en roer erdoor. Doe nu de bloem erbij en laat het mengsel al roerend 2 min bakken. Voeg nu geleidelijk de sherry toe en roer goed door.
Neem de pan van het vuur en klop beetje bij beetje de helft van de melk door het mengsel zet de pan terug op het vuur en klop nu de rest van de melk erdoor. Blijf ongeveer 5 min roeren of tot het mengsel glad en flink dik is en van de rand van de pan begint los te komen.
Laat de tonijn even uitlekken en prak de tonijn fijn en doe deze nu bij het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Laat alles nu afkoelen tot kamertemperatuur, dek het dan af en zet nog ½ uur in de koelkast. Snijd het venkelloof fijn en rasp de Manchego kaas.
Roer nu het gehakte venkelloof en de geraspte Manchego kaas door en meng alles goed.
Vul de pimientos met het tonijnmengsel en druk de vulling voorzichtig tot in alle hoekjes aan, maar zonder dat de pimientos openbarsten.
Vul de frituurpan of grote zware steelpan voor 1/3 met olie en verhit die tot 180 ℃, of tot een blokje brood dat je in de olie gooit in 15 sec bruin is.
Bierbeslag
Doe de bloem, zout en flinke snuf cayennepeper in een kom en klop er geleidelijk het bier door, zodat je een glad beslag krijgt.
Haal de pimientons even door de bloem, doop ze in het beslag en laat overtollig beslag eraf lekken. Frituur ze , met 4 of 5 tegelijk, ca 3 min.
Garnering
Snijd de citroenen in 12 partjes
Serveren:
Scheur 12 vierkanten bakpapier en leg deze op de bordjes, hierop de pimientos en een partje citroen.