Schil en ontpit de avocado’s, snijd blokjes van het vruchtvlees. Snijd de lente-uitjes fijn en hak de blaadjes van de peterselie fijn. Hak de walnoten en olijven in grove stukken en meng ze samen met de lente-ui, avocado’s en peterselie in een schaal. Pers de citroenen uit. Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap en granaatappelmelasse met een beetje zout en chilipeper naar smaak. Giet dit mengsel over de olijven en walnoten en strooi de granaatappelpitten eroverheen.
Focaccia
Bak de foccaciabroodjes, volgens instructie, af in de oven. Snijd het brood in 24 plakjes.
Tapenade
Laat de olijven, kappertjes en ansjovis uitlekken. Snijd de teen knoflook fijn. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een smeuïge pasta.
Verse geitenkaas met kruiden en olijven
Snijd de bieslook (1 el) en de knoflook fijn. Hak de zwarte olijven fijn. Meng met een vork de geitenkaas met de olie, pastis en knoflook goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Kort voor uitserveren
Smeer de tapenade op 12 focacciaplakjes. En de geitenkaascrème op de andere 12 plakjes. Verdeel de bieslook en zwarte olijven over de toastjes.
Serveren:
Op de linkerhelft van het bord een bol salade leggen en op het rechterkwart boven of onder de twee belegde focacciaplakjes.
Notities
WIJNSUGGESTIEMaison Virginie Ma Cuvée Blanc, Languedoc-Frankrijk