Snijd de 3 appels (met schil) brunoise. Snipper de bieslook. Meng de bieslook, sap van ½ citroen en gembersiroop door de appelblokjes. Snijd de haringen in kleine blokjes.
Vinaigrette
Maak de vinaigrette door de zwarte peper, geraspte mierikswortel, sap van ½ citroen en olijfolie door elkaar te mengen.
Garnering
Was de veldsla en verwijder ongerechtigheden.
De appel van klokhuis ontdoen (niet schillen) en op de mandoline in zeer dunne plakjes snijden hierna halveren. Tot gebruik de plakjes appel in ijswater leggen en voor gebruik drogen met keukenpapier.
Serveren:
Zet de ring van ca 8 cm op de ronde borden. Leg in de ring een laagje haring, hierop een laagje appelblokjes en sluit af met een laagje haring. Leg bovenop ter garnering een plukje veldsla en enkele stukjes dungesneden appelplakjes. Druppel nu 1 el vinaigrette om en op het haringtartaartje. Verwijder ring voor uitserveren.