Rasp de 2 citroenen. Klop de eieren met de vanillesuiker, suiker, geraspte citroenschil en de kaneel tot een schuimige massa. Maal de hazelnoten (niet te fijn) en meng met de patentbloem en de cacao. Meng dit dan voorzichtig door de opgeklopte eieren.
Vet de rammequins in met boter en bestuif ze met bloem. Houd ze ondersteboven om de overtollige bloem eruit te kloppen.
Doe het beslag in de vormpjes en bak ze op 165 °C ca. 35 min.
Saus voor het drenken
Kook het sinaasappelsap, water en suiker in een steelpannetje. Laat beetje afkoelen en meng er de witte wijn en de rum door.
Garnering
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en zet koel weg tot gebruik.
Serveren:
Laat de gebakjes iets afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Zet ze op een gebaksbordje.
Druppel het rummengsel rijkelijk over het gebak. Ze moeten helemaal doordrenkt zijn.