200ggerookte eendenborstplakjesca 5 plakjes per person
6stappelsElstar
6of 12 plakken bladerdeegafhankelijk van de maat van de rammequin
zout en peper
5spicepoeder
maanzaad en sesamzaad
boter
olijfolie
12strammequins
Sinaasappelsaus
4stperssinaasappelsvoor 200 ml sap!
80mlOranjebitter
2elhoning
6elsinaasappelmarmelade
1snufjekruidnagelpoeder
maizena
vers gemalen peper
zout
Instructies
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm de bordjes voor in de warmhoudkast.
Tarte tatin
Steek met de appelboor het klokhuis uit de appels en schil ze. Snijd de appels in dunne plakjes en bak de plakjes in boter.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Vet de rammequins in met olijfolie .Leg er een laagje appel in dan de plakjes gerookte eendenborst en een beetje zout, peper en 5 spicepoeder. Afwisselend doorgaan tot de rand van het bakje. Dek af met een passend plakje bladerdeeg (NB iets ruimer dan het bakje!) en druk bladerdeeg in het bakje.
Zet de bakjes 15-20 min in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje heeft.
Laat even afkoelen.
Sinaasappelsaus
Pers de sinaasappels en gebruik 200 ml voor de saus
Laat sinaasappelsap, Oranjebitter, marmelade, honing en kruidnagelpoeder in een pan zachtjes tot een saus inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Indien nodig bij binden met maizena.
Serveren:
Keer de iets afgekoelde bakjes om op een bordje. Bestrooi met sesam-en maanzaad en garneer met wat sinaasappelsaus.