Sinaasappel schoonboenen en helft van de schil (zonder wit) heel dun afsnijden.
In steelpan wijn, basterdsuiker en sinaasappelschil langzaam, al roerend, aan de kook brengen. Op zacht vuur in 10 min laten inkoken tot stroperige saus.
Intussen de aardbeien wassen en in plakjes insnijden, zonder ze los te snijden. Aardbeien, in waaiervorm op de (amuse)lepels leggen. Sinaasappelschil uit wijnsiroop verwijderen. Balsamicoazijn door siroop roeren en nog 1 min zacht laten koken. Wijnsiroop gelijkmatig tussen de lamellen van de aardbeien druppelen. Bewaar een deel voor verfraaien van het dessertbordje.
Mango-passievruchtenmousse
Schil de mango en snijd in blokjes. Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen.
Pureer de mangoblokjes, vanilleroomijs en likeur tot gladde mousse.
Schep de passievrucht door de mangomousse.
De mousse over 12 glaasjes of bakjes verdelen.
Chocolade-notenflikken
Hak de noten grof. Rooster de noten goudgeel in een hete koekenpan. Laat ze afkoelen.
Leg op een snijplank een vel bakpapier.
Smelt de chocolade au bain-marie. Schep met een lepel rondjes chocolade op het bakpapier. Bestrooi de chocoladeflikken met de gehakte noten en het zout.
Laat de chocolade in de koelkast weer afkoelen en hard worden.
Serveren:
Leg op een dessertbordje de 3 gerechtjes. Trek een streep of maak spots met de wijnsiroop en leg een takje munt op het bordje om te verfraaien.