Verwarm de oven voor op 190 °C en zet de borden in de warmhoudkast.
Vulling
Rooster de pijnboompitten licht. Hak de pijnboompitten, enkele takjes bladpeterselie, kappertjes en knoflook fijn en meng met de geraspte kaas.
Varkenshaas
Maak een inkeping overlangs in de varkenshaasjes en vul ze. Wentel het vlees licht door de met zout en peper gemengde bloem. Maak dicht met een cocktailprikker. Bak de varkenshaasjes kort om en om in olijfolie met een klontje boter tot ze goudbruin zijn.
Leg ze in een ovenschaal. Trancheer, kort voor het opdienen, de varkenshaasjes.
Groenten
Snijd uien in dunne ringen, snijd de courgette in plakjes, halveer de tomaatjes. Wok eerst de uien in een beetje olie en voeg dan de courgette en de tomaat toe. Drapeer de gewokte groenten rondom het vlees in de ovenschaal. Besprenkel de groenten nog licht met olijfolie.
Plaats de ovenschaal ca.12 min in de voorverwarmde oven. Houd warm.
Aardappelpuree
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook gaar in weinig water met wat zout.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîche en melk toe en roer het geheel tot een smeuïge puree.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de basilicum in reepjes.
Schep de bosui door de puree en warm de puree roerend nog enkele minuten door.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Houd warm.
Schep de basilicum, vlak voor het opdienen door de puree.
Garnering
Snijd de peterselie fijn.
Serveren:
Leg in het midden van het bord wat aardappelpuree en leg de varkenshaastranches er bovenop. Drapeer de groenten er om heen. Strooi er tot slot wat peterselie over.
Notities
WIJNSUGGESTIEVeramonte Carmen~ere reserva, Chili -Colchagua