Snij de ossenhaas open tot een platte lap. Plet daarna de ossenhaas onder plastic folie voorzichtig met b.v. een deegroller en bestrijk daarna met mosterd. Bestrooi met 1 el geknipte bieslook, zeezout en peper uit de molen. Rol het geheel strak op en leg het in folie in de diepvries.
Salade
Was de sla en maak goed droog. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en kneus ze vervolgens.
Coulis
Pers de knoflooktenen uit en fruit ze in een beetje olijfolie. Voeg de in kleine stukjes gesneden, ontvelde tomaten en kalfsfond toe en laat 10 min sudderen. Pureer de massa en passeer door een zeef. Kook de coulis even op en breng op smaak met peper en zout en voeg de gesnipperde basilicum toe. Zet apart.
Kippenlevertjes
Ontdoe de kippenlevertjes van vet en vliezen en snijd de kippenlevers grof, maar in
gelijkmatige stukken en bak de kippenlevertjes mooi rosé en bestrooi met zout en peper.
Haal de ossenhaas uit de vriezer en snijd er mooie dunne plakjes van.
Stokbrood en boterballetjes
Snijd het stokbrood in twaalf stukjes en maak 12 boterballetjes.
Serveren:
Verdeel de salade over de langwerpige witte borden en nappeer met de coulis. Verdeel de
kippenlevertjes over de salade, zo ook de plakjes ossenhaas en bestooi met de stukjes
hazelnoot. Leg er een stukje stokbrood naast met een boterballetje er op.