Kook de koffie met 400 g suiker in tot een dikke siroop (je hebt 1200 ml nodig).
Klop de slagroom met suiker lobbig.
Parfait
Klop voor de parfait in een grote beslagkom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Voeg 900 ml van de lauwwarme koffiesiroop toe.
Blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
Spatel de lobbig geslagen room door de koffiecrème. Vul de 12 koffiekopjes voor ca 2/3 met
mengsel en zet ze minstens 2 uur in de vriezer.
Crème brulee
Meng de room met 300 ml van de koffiesiroop, de suiker en de eierdooiers tot de suiker is
opgelost. Schenk het mengsel in 12 ovenbestendige kopjes.
Dek ze af met aluminiumfolie en zet ze 45 min au bain marie in de 120°C oven.
Laat ze daarna afkoelen en zet ze in de koelkast.
Serveren:
Neem de kopjes met parfait uit de vriezer en schep wat van de lobbig geklopte room erop. Versier met een topje munt. Strooi op de kopjes met de crème brûlee een laagjes rietsuiker en karameliseer dit met de gasbrander.
Neem een langwerpig bord en leg er twee papieren onderzetters op en plaats de kopjes erop.