Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
2017, juli
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Ingrediënten
Ingrediënten:
800
g
malse haasbiefstuk
50
ml
olijfolie
25
g
boter
250
g
rucola
200
g
Parmezaanse kaas
peper en zout
Instructies
Bereiding:
Zet 12 borden in de warmhoudkast.
Was de rucola goed en droog deze in de slacentrifuge.
Snijd de biefstuk in reepjes van ca 15x15 mm.
Laat de olie met wat boter goed heet worden op een hoog vuur.
Bak de reepjes biefstuk hierin om en om bruin gedurende 1 min.
Gebruik verscheidene pannen om heet te bakken en laat de kern rood.
Breng de biefstuk op smaak met peper en zout.
Serveren:
Verdeel de stukjes biefstuk over de verwarmde borden.
Verdeel daarover de rucola. Schenk het restje jus over de sla,
Snijd met een kaasschaaf plakjes Parmezaanse kaas en strooi dit over het gerecht.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Pico Maccario ’Tre Roveri’, Asti Piemonte-Italië