Schil de mango’s en snij het vruchtvlees van de pit.
Pureer 1 ½ mango tot een mangopuree, voeg naar smaak limoncello toe en zet apart voor de garnering.Snij de rest van de mango in kleine blokjes.
Halveer en ontpit de avocado, snij het vruchtvlees in kleine blokjes en meng met de mangoblokjes en het limoensap (naar smaak!). Voeg zout en peper naar smaak toe.
Sint Jacobsschelpen
Spoel de jacobsschelpen af en dep ze droog. Kruid met peper en zout. Verhit de boter en bak in kleine porties (gebruik b.v. verscheidene pannen) de jacobsschelpen 1 à 2 min aan elke kant en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm. Snij ze ( horizontaal) kort voor het uitserveren in 3 plakjes.
Serveren:
Plaats op elk bord een ring van ca 7 cm, vul de ringen met de mango-avocadotartaar. Verdeel de plakjes jacobsschelp dakpansgewijs op de tartaar.
Trek wat strepen met de mangopuree en balsamicocrème op het bord. En leg tot slot de Oost-Indische kers erop.