Verwarm de oven voor op 200 C°. Verwarm 12 langwerpige witte bordjes voor in de warmhoudkast.
Zeeduivel
Snijd de venkel in dunne plakjes (gebruik eventueel de snijmachine).
Rasp (bijv. met zesteur) 2 sinaasappels en pers ze vervolgens uit. ( bewaar rasp voor het hazelnootmengsel)
Schil 2 sinaasappels onder het witte vlies (boven een kom om het sap op te vangen) en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in blokjes.
Schik de plakken venkel en de sinaasappelblokjes in een ingevette ovenschaal en
plaats de vis er boven op. Voeg zout en peper toe en besprenkel alles met sinaasappelsap
Hazelnotenmengsel
Ontvlies de hazelnoten zo nodig en hak ze grof.
Hak knip of snijd de bieslook fijn.
Vermeng 1/3 van de bieslook met de geraspte sinaasappelschil, hazelnoten, panko, zout en peper en voeg zoveel olijfolie toe tot een gelijkmatige massa ontstaat. Spreid dit hazelnootmengsel over de vis.
Bak de vis 30 a 35 min.in de voorverwarmde oven tot de vis gaar en de bovenlaag goudbruin is.
Dressing
Maak een klein beetje milde dressing van de hazelnotenolie en de balsamico
Haal de veldsla er snel door heen.
Serveren
Snijd de vis in 12 mooie stukken en leg deze op het midden van het langwerpige bord.
Steek links en rechts een toef sla in de vis en decoreer het bord verder met de gehakte bieslook.