Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse chocolade truffels
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Gang
Friandises
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
oktober
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Ingrediënten
Ingrediënten:
175
g
pure chocolade
2
el
amandellikeur
Amaretto
40
g
ongezouten boter
4
el
poedersuiker
50
g
amandelen
fijn gehakt
50
g
chocolade
geraspt
24
st
papieren bonbonvormpjes
12
st
papieren kantkleedjes
12
kleine glaasjes met Amaretto
Instructies
Bereiding:
Smelt de chocolade met de likeur boven een pan heet water(au bain-marie).
Voeg de boter toe en blijf roeren tot hij gesmolten is.
Voeg de poedersuiker en de amandelen toe.
Zet het mengsel op een koele plaats tot het stevig genoeg is om er 24 balletjes van te rollen.
Doe de geraspte chocola op een bord en rol de truffels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn.
Doe de truffels in een papieren bonbonvorm en zet ze koel.
Serveren:
Uitserveren op een klein schoteltje met papieren kantkleedje met een kleine sterke espresso.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Piedra Luengo PX Sherry, Spanje-Jerez de la Frontera