Verwarm de oven voor tot 190°C. Zet 12 borden in de warmhoudkast.
Bobotie
Snipper de uien en fruit ze glazig in de olie. Voeg het gehakt toe.
Doe de in stukjes gesneden appel, kruiden, suiker, citroensap, geperste knoflook, peper en zout erdoor.
Drenk het wit brood (korsten eraf gesneden) in de melk en knijp het uit. Meng het door het gehakt. Voeg de amandelsnippers toe. Proef of er voldoende peper en zout is toegevoegd.
Doe het gehakt in een vuurvaste schaal.
Klop de eieren met de room op met een tl zout en vers gemalen peper. Doe dit mengsel over het gehakt. Steek de laurierblaadjes in de massa.
Zet de vuurvaste schaal gedurende 35 min in een oven afgedekt met aluminiumfolie.
Verwijder de laatste 10 min de folie.
Gewokte groenten
Kook de schoongemaakte sperziebonen en bloemkoolroosjes beetgaar (apart !) in de kippenbouillon. Giet de groenten af. Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes. Bak de lente-uitjes in wat boter en voeg daar de plakjes ontbijtspek aan toe.
Maak de paprika schoon en snijd in stukken.
Doe de olijfolie in de wok, verhit deze en voeg de paprika er bij en bak de paprika 5 min, doe vervolgens de andere groenten er bij. Giet voorzichtig de kookcognac in de wok en laat dit verdampen. Roer de groenten om en voeg de lente-uitjes met het ontbijtspek toe. Proef op zout en peper. Laat even alles rustig sudderen.
Serveren:
Snij het bobotiebrood in plakken en verdeel over de borden. Leg daarnaast de groenten en serveer uit.