Zet grote wijnglazen in de koeling. Warm de oven voor op 200 °C .
Groentebouillon
Neem groentebouillonpoeder voor 800 ml bouillon (volg de aanwijzingen op de verpakking) en meng met 300 ml heet water. Vul aan met 500 ml koud water. En zet weg om snel af te koelen.
Gazpacho
Snij de bloemkool in roosjes, Schil de komkommer .Haal de steeltjes van de peterselie.
Doe de bloemkool, de bevroren doperwten, komkommer, sjalot, knoflook, peterselie en 700 ml. van de koude bouillon in een keukenmachine (magimix) en draai tot een mooie soep.
Doe er als de soep te dik is nog wat bouillon bij. Breng op smaak met olijfolie peper en zout. Zet koud weg. (De soep is al koud door de bevroren doperwten)
Garnering
Kook de 100 g verse doperwten en laat afkoelen
Snij de ¼ komkommer in hele kleine blokjes. Spoel en droog de garnalen. Snij de peterselie heel fijn, meng door elkaar en controleer op smaak.
Bladerdeegvisjes
Steek visjes uit het bladerdeeg. Smeer in met het ei en strooi er wat fleur de sel, dille en wat maanzaad over. Bak in 15 tot 20 min knapperig bruin (zie aanwijzing op het pak)
Serveren:
Verdeel de garnering over de koude glazen, schenk de koude soep erop en besprenkel met een paar druppels olijfolie.
Zet het glas op een klein bordje met een servet en leg de visjes er naast.
Notities
WIJNSUGGESTIEDuo des Plages rosé, Langquedoc Frankrijk Helder lichtroze rosé met intense aroma’s van jeugdig fruit, rijpe rode bessen en viooltjes. Sappig, fris en toch rijk van smaak.