Verwijder kop en staart van de sardines. Leg de vis plat en snijd de buik open. Verwijder de ingewanden en de ruggengraat. Spoel de sardines af met water.
Maak een kruidenmengsel van olijfolie, fijn gehakte peterselie, koriander en peper en zout.
Vul de sardines met het kruidenmengsel en wikkel de druivenbladeren om de sardines.
Rooster de visjes onder de grill vlak voor het opdienen.
Pers de limoen uit.
Feta
Meng de in blokjes gesneden feta met de olijfolie
Leg de blokjes op een bakblik en bestrooi ze met de gerapte Parmezaanse kaas.
Rooster ze in ongeveer 3 min onder de grill
Snijd de ui in hele dunne ringen. Dompel de tomaten kort in kokend heet water, spoel ze met koud water goed na en ontdoe ze van hun vel.
Snijd de tomaten in schuine partjes.
Dressing
Meng de olijfolie en balsamico goed door elkaar, voeg de uitgeknepen knoflook toe en peper en zout en roer tot alles goed gemengd is.
Serveren:
Verdeel de ui, tomaten, zwarte en groene olijven over 12 borden en besprenkel dit geheel met de dressing. Verdeel evenzo de geroosterde feta.
Leg de sardine in het midden van het bord en besprenkel deze voorzichtig met limoensap.
Verdeel de gescheurde blaadjes basilicum over de borden en serveer uit.
Notities
WIJNSUGGESTIEChardonnay, Viljoensdrift -Robertson Een goudgele kleur, een complexe geur van weelderig rijp fruit, citrustonen, en lichte rokerige tonen. De smaak is vlezig, boterig, met zeer mooi nieuw eiken geïntegreerd. Een indrukwekkende, lange en complexe afdronk.